Oon tässä miettiny, että miten jotkut ihmiset voi asua järkyttävässä siivossa. Itsellä sekoais pää. Esimerkki: likasia astioita, vaatteita, roskia, tyhjiä kaljapulloja, pölyä ja paskaa joka paikassa. Yäk. Ei se siisteyden ylläpito ole edes vaikeaa, miksi se ei kaikilta onnistu? En minäkään ole mikään tiptop-ihminen, ei ole maailmanloppu jos parin päivän mainoslehdet on pöydällä, mutta yleinen siisteystaso kuitenki on oltava. Joskus mietityttää, ku menee johonkin kylään, että uskaltaako käydä vessassakaan ku pönttö näyttää siltä, että sitä ei oo koskaan pesty. Kodin kuitenki pitäs olla KOTI, eikä mikään kaatopaikka. Ajattelinkin listata pari vinkkiä, jos joku sottapytty erehtyy tätä lukemaan ;)
1.Tiskit. Itse tyhjennän ja täytän tiskikoneen miltei päivittäin, riippuen siitä miten paljon tiskiä on. Käsitiskit tiskaan heti käytön jälkeen, turha niitä on jättää haisemaan. Ku ei ollu konetta, tiskasin joka päivä. Homma nimittäin on paljon helpompi, ku ei kerry jumalatonta tiskivuorta.
2.Roskat. Roskat roskiin, HETI. Täysi roskis roskakatokseen samalla ku menee ite ulos(koiran kanssa, on lähössä kauppaan tms.) Piece of cake? Mainoslehdet, pahvit yms voi viedä samalla.
3. Pyykit. Pesen pyykkiä suunnilleen joka toinen päivä, tämäkin riippuu ihan siitä miten paljon pyykkiä tulee. Lakanat lyön heti koneeseen ku otan ne sängystä. Kuivat pyykit laitan kaappiin heti ku ne on kuivia.
4.Paperit, eli laskut ym. arkistoin. maksamattomat on muovitaskussa tietokonepöydällä, maksetut järjestyksessä kansiossa.
5. WC-tilat. Pesen pöntön ja lavuaarin kerran viikossa kunnolla. Siinäkään ei mene edes viittä minuuttia.
6.Imurointi ja luutuaminen. Suunnilleen kerran, kaksi viikossa, ensin imurointi ja sitten luutuaminen jollain hyvän tuoksusella aineella ;) Matot tuuletan silloin tällöin samassa yhteydessä, riippuen siitä miten kiirus on.
7.Pölyjä pyyhin sieltä täältä päivittäin. Tämä siksi, että ei olisi niin jumalaton määrä pintoja yhelle päivälle.
8. Tavarat paikalleen heti käytön jälkeen! Turha niitä on jättää lojumaan pöydille. Helpompi pyyhkiä pölytkin ;)
9. Keittiö. Keittiö on mun ns. addiktio. Se on pakko siivota päivittäin kunnolla. Liesi heti ruuanlaiton jälkeen, tiskiallas tiskauksen jälkeen jne. Pyyhin työtasot joka ilta, on kivempi herätä aamulla ku on siistiä. Samalla laitan tiskejä koneeseen ja tavaroita muutenkin paikalleen.
10. Tämä on tärkein: Hyvät siivousvälineet, jotka ovat helposti saatavilla. Siivouskomero ei ole törkyvarasto. Kunnollinen moppi, hyvä imuri ja mikrokuituliinat ovat perusta. Kivantuoksuset, tehokkaat pesuaineet plussaa ;)

Yhteenvetona, ei se ole vaikeaa. Siivoaminen on helpompaa ja mukavampaa ku tekee jotain joka päivä, eikä päästä kotia kaatopaikaksi. Menenkin pesemään saunaa ;) ->