*Tammikuu* Kaduttaa, että menin syömään itseni ähkyksi kinkuilla ja rosolleilla ja suklailla ja tortuilla ja pipareilla ja... en voi edes ajatella, mitä kaikkea jouluna söin! Ihanaa, että se on ohi. Tipaton ja herkuton tammikuu, täältä tullaan! Liityn salille ja rupean jumppaamaan. Aivan ensimmäiseksi käyn spinningissä polkemassa nesteitä pois. Tuntuu, kuin polkisin koko tunnin vain ylämäkeä. Tunnin jälkeen voisin uida omassa hikilammikossani. Mutta olo on virkistynyt - seuraavaan päivään. Tuskin pääsen aamulla sängystä ylös kipeine pakaroineni ja reisineni. Vaa'alla näkyy vain 200 gramman painontiputus. Pakko jatkaa rääkkiä.

*Helmikuu* Tammikuun lopussa oli mahtavan kevyt fiilis! Kaksi kiloa nestettä ja kaksi läskiä sulivat kiitettävän nopeasti. Mutta nyt ei jaksaisienää jumpata. Käyn hiihtämässä kerran, mutta siihenkin loppuu innostus. Kai se hyötyliikuntakin kuluttaa kaloreita? Kolaan lumet pihalla ja tarvon kerran kauppaan. Äh, miksi vaivautua kokkaamaan iltaisin, kun pikaruokakin on keksitty! Talvi ei tunnu loppuvan koskaan. Tumma suklaa ja punaviini helpottavat oloa - niissähän on niitä terveellisiä flavonoidejakin!

*Maaliskuu* Kaupassa on ihania kevätvaatteita. Ostan kokoa 38, sillä olen päättänyt laihduttaa viime kuussa lihomani kaksi kiloa ja vielä pari kiloa siihen lisää. Onneksi naistenlehdessä on minulle täydellinen ohjelma: "12 viikossa rantakuntoon". Laitan Halle Berryn kuvan jääkaappini oveen ja päätän, että alan taas käydä jumpissa.

*Huhtikuu* Kahden viikon jälkeen dieetin aloittamisesta olen laihtunutvaivaiset 500 grammaa. Ostamani vaatteet kiristävät yhä pahasti ja housut juuttuvat polvista kiinni. Masennun niin, että sorrun taas herkuttelemaan. Onneksi uudessa naistenlehdessä on ohjelma "8viikossa rantakuntoon". Otan itseäni niskasta kiinni ja alan taas käydä body pumpissa, kiinteytyksessä, muokkauksessa, body pumpissa, muokkauksessa, kiinteytyksessä...Iltaisin sovittelen vaatteita.

*Toukokuu* Treenaaminen sujuu kuin tanssi! Olen suunnitellut päivän ruokailuni huolellisesti niin, että syön kolmen tunnin välein aina jotain,kuten raejuustoa ja pari hedelmää. Solariumista hankin kauniin pronssisen rusketuksen. Iltaisin sovittelen vaatteita, joista housut menevät jo jalkoihin, vaikkakaan vetoketju ei vielä yllä kiinni. Loppukuustaolen selvästi hoikistunut, mutta selluliitti näyttää järkyttävältä reisissä ja pepussa. Varaan ajan selluliittihoitoon, jonka pitäisi silottaa muhkurani, mutta se silottaa ainoastaan muhkurat lompakostani. No, nyt käärittynä.

*Kesäkuu* Näytän kauniilta ja hoikalta serkkuni häissä, missä on mahtavapitopöytä. Sen kruunaa ihana kakku. Samppanja virtaa. Juhannuksena grillaillaan ystävien kesken - tarjolla on mm. grillikylkiä, makkaraa, perunasalaattia ja siideriä. Ehdimme toki järjestää grillibileet ennen yötöntä yötäkin. Tarjolla on mm. grillikylkiä, makkaraa, perunasalaattia ja siideriä. Eikä kesä maistuisi miltään ilman kahden pallon jäätelöitäauringossa käyskennellen!

*Heinäkuu* Kolmet grillibileet (grillikylkiä, makkaraa, perunasalaattia ja siideriä). Alkaa olla hieman huono omatunto. Yhdessä siiderissäkin on jo kaloreita 180 ja olen juonut tänä kesänä ainakin... se joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään! Sitä paitsi olen syönyt myös paljon mansikoita ja herneitä. Mutta alennusmyynneistä minun on ostettava isompia vaatteita.

*Elokuu* Voi mikä masennus, ulkona on kesän kovin helle, mutta minä raukka pakerran sisätöissä! Livahdan töiden jälkeen suoraan terassille. Loppukuusta on parhaan ystäväni synttärit ja tarjolla on kermakakku, ihania piiraita ja kuohuviiniä!

*Syyskuu* Olen paisunut ja pöhöttynyt niin, etten voi katsoa itseäni peilistä parkaisematta. Jos minua pistäisi neulalla, niin viina vain suihkuaisi ulos. Nautinnollinen elämä saa loppua ja askeettisuus astua kehiin! Alan käydä lenkillä, sillä en kehtaa mennä jumppiin tämännäköisenä virtahepona.

*Lokakuu* Illat alkavat pimetä. Ei huvita mennä enää lenkille pimeään. Tiesmitä hiippareita siellä vaan olisi puskissa väijymässä. Eikä minulla edes ole veden pitävää ulkoiluasua. Tv ja sipsit houkuttelevat vastustamattomasti. Pian kuitenkin havahdun, kun lehdissä esitellään pukeutumisvinkkejä pikkujouluihin. Apua! Enkä minä mahdu vanhoihin mekkoihin! Spinningillä saan hien taas virtaamaan ja rasvan palamaan.

*Marraskuu* Kriisilaihdutukseni ansiosta olen kutakuinkin päässyt pikkujoulukuntoon. Tässä kuussa niitä on kolmet. Siideriä, punaviiniä, olutta,shotteja, glögiä. Salaattia, piiraita, jouluruokaa. Ja yöllä Hesburgerin kautta kotiin. Krapulapäivinä maistuu pizza. Pikkujouluaikaan ei voi ruveta nipottamaan kaloreista!

*Joulukuu* Joulu on taas, joulu on taas, kattilat täynnä puuroo! Ja pöytä notkuu kaikkia muitakin ihania herkkuja. Saan lahjaksi monta levyä suklaata. Nyt saa nauttia ja rauhoittua. Teen sitten Uutena Vuotena lupauksen, että aloitan ensi vuoden reippaasti ja kevyesti!