Tämä on alunperin painonvartijoitten ohje, hieman sovellettuna tosin. Kutsun tätä flunssantappajaksi, auttaa lentsuun.
2dl katkarapuja
1prk tomaattimurskaa
valkosipulia (ite laitan n. 10 kynttä, oman maun mukaan)
cayennepippuria
chilimaustesekotusta
tabascoa
sitruunapippuria
Kiinalaista mausteseosta
1tl öljyä
1544359.jpg
Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja kuullota valkosipulit. Lyö tomaattimurska pannulle ja samalla purkilla n. puoli purkkia vettä perään.
Mausta seos oman maun mukaan em. mausteilla. Muista, että tabasco on järeää tavaraa, sitä ei tarvi laittaa ku muutama tippa! Sekoittele vähän aikaa miedolla lämmöllä, jotta kastikkeesta katoaa ylimääränen neste, eli se suurustuu. Tässä vaiheessa katkaravut joukkoon(itse yleensä sulatan katkaravut ensin erillisessä kattilassa, mutta tuskinpa haittaa vaikka ne löis jäisenäkin tuonne) ja käännä levy pois päältä. Sekottele jälkilämmöllä hetki, ja siirrä kastike vetäytymään pariksi minuutiksi. Älä missään nimessä anna katkarapujen kiehua kovin kauaa, niihin tulee kova kuori.
Tämän kastikkeen lisukkeeksi sopii oikeastaan mikä vain, peruna, pasta tai tumma riisi(kuten kuvassa). Kastikkeen joukkoon voi myös lyödä purkin tonnikalaa tai vaikka wok-vihanneksia. Katkaravutkin voi jättää pois ja simsalabim: sinulla on tulinen pastakastike! ;) Bon appetit!
1544364.jpg